Ardahan İl Koordinatörlüğü

TKDK Genel Koordinasyon Toplantısı Yapıldı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, IPARD II 2. Çağrı İlanı’na ilişkin, “Hızlı bir değerlendirme yaparak projeleri inşallah Aralık 2017’de imzalamış olacağız.” dedi.

Antalyalı, Ankara’daki Holiday Inn Otelde düzenlenen TKDK genel koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, ikinci çağrı ilanına çıkıldığını ve bu zaman dilimi içerisinde yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Sahada etkin bir çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Antalyalı, şöyle konuştu:

“Yeterli, nitelikli ve kaliteli proje almamız lazım. 122 milyon euroluk bir kaynağımız var. Bu kaynağı en etkin şekilde kullanmamız lazım bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik olarak. Bazı illerimizin daha fazla çaba sarfetmesi lazım aradaki açığı kapatmak için. Özellikle daha fazla kaynak kullanmak için.”

TANITIM FAALİYETİNİN DAHA FAZLA OLMASI ÇAĞRISI

Antalyalı, bu dönem içerisinde tanıtım faaliyetinin daha fazla olması gerektiğini dile getirdi.

Ticaret odalarıyla, sanayicilerle, çiftçilerle, mülki amirlerle ve belediyelerle birebir görüşülmesi gerektiğini aktaran Antalyalı, en yararlı projeleri alarak yıl içerisinde sözleşme imzalamayı hedeflediklerini vurguladı.

Bu hedefleri 6 aylık  eylem planına koyduklarını anımsatan Antalyalı, “Hızlı bir değerlendirme yaparak projeleri inşallah Aralık 2017’de imzalamış olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Antalyalı, eylem planını Başbakanlığa gönderdiklerini kaydetti.

Toplantının ikinci bölümünde Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Şerife Kontoğlu başkanlığında çeşitli konu başlıklarında sunum yapıldı ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, Finansman Genel Koordinatörü Mahmut Kardaş, Destek Hizmetleri Genel Koordinatör Vekili Ülkü Altundiş Yıldız, I. Hukuk Müşaviri Ahsen Arıöz Bozkuş, koordinatörler, koordinatör vekilleri ve il koordinatörleri katıldı.







    Cimer