Ardahan İl Koordinatörlüğü

ARDAHAN’DA DEVLET DESTEKLİ TURİZM YATIRIMI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğüne 15. Çağrı döneminde kırsal turizm kapsamında başvuru yapan Şükran Bozkurt, 23 Kasım 2017 tarihinde otelinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Eski Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, TKDK Ardahan İl Koordinatörü Yusuf Güder, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Faydalanıcı 1.663.627 ₺ yatırım tutarına sahip proje için 603.364 ₺ hibe alarak Ardahan turizmine yeni bir tesis kazandırdı.

Açılışta konuşan Vali Bilmez, “ 25 odalı bu tesis oldukça modern görünümlü ve merkezi bir konuma sahip. Tabii önemli olan bu yatırımı gerçekleştirdikten sonra sürdürülebilirliğini sağlamak ve güler yüzlü hizmette bulunmaktır. TKDK hibesiyle yapılan bu yatırımın Ardahan’a hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.  

İl Koordinatörü Güder, “ Ardahan kırsal turizm kapsamında Kurumumuzun desteklediği konaklama ve yeme içme tesislerine, il merkezinde destek verilen tek koordinatörlüktür. Bu avantajı değerlendiren Şükran Bozkurt Kurumumuzdan % 50 oranıyla 603.364 ₺ hibe alarak Ardahan’a bir tesis daha kazandırdı. IPARD II’de konaklama ve yeme içme tesisleri için % 65’e çıkan hibe oranıyla desteklenmeye devam edecektir.”

Önümüzdeki ay yeni çağrı ilanının yayınlanacağını belirten Güder, hayvancılık, işleme tesisleri, kesimhaneler, mandıralar, konaklama tesisleri, yeme içme tesisleri, arıcılık, su ürünleri yetiştiriciliği, bitkisel ürünlerin çeşitlendirilmesi, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla alakalı proje başvurusu yapılabileceğini, % 40-70 arasında değişen hibe oranlarıyla yapım işi ve makine ekipman desteklerinden faydalanmak isteyen yatırımcıları Kuruma beklediklerini ifade etti.






 
    Cimer