Ardahan İl Koordinatörlüğü

PROJE HAZIRLAYACAKLARA BİR DESTEKTE SÜTBİRLİK’TEN


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kırsal kalkınma desteklerinden küçük ölçekli işletmelerin etkin faydalanmasına yönelik başlattığı yeni projeler çerçevesinde, küçük yatırımcılara IPARD kırsal kalkınma projelerini ücretsiz hazırlayabilme imkanı sunan işbirliği protokol anlaşması Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (SÜTBİRLİK) ile imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, “SÜTBİRLİK bu çalışmada bize ilk destek veren üretici örgütlerindendir. Süt Üreticileri Birliğinin bu çalışmaya katkısının büyük olacağını düşünüyorum. Bu önemli bir adımdır. İnşallah bundan sonraki süreçte bu işbirliğini her zaman geliştiririz. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

TKDK ve Üretici Örgütleriyle imzalanan işbirliği protokolünün üreticilerin önünü açacak bir çalışma olduğunu dile getiren SÜTBİRLİK Genel Başkanı Tevfik Keskin, “Böylesine değerli bir projenin ülkemiz üreticilerine ve çiftçilerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı. 

Küçük ölçekli işletmelerin projelerini hazırlaması aşamasında destek olacak üretici örgütlerine çok yakında zamanda Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin de katkı sağlaması ve işbirliği projesinin daha da genişletilmesi planlanmaktadır. 

    Cimer