Ardahan İl Koordinatörlüğü

TKDK İLÇE TANITIMLARINI TAMAMLADI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü geçtiğimiz hafta boyunca yeni çağrı ilanı ile alakalı detayları ilçe toplantılarında vatandaşlarla paylaştı. 10 Ocak 2018 Günü danışmanlara yönelik Kurum toplantı salonunda, 11 Ocak’ta Posof, 12 Ocak’ta Damal, 15 Ocak’ta Hanak, 16 Ocak’ta Çıldır, 17 Ocak’ta Göle’de bilgilendirme toplantıları düzenledi. Posof ilçesi başta olmak üzere yatırımcıların ilgi gösterdiği toplantılarda destek verilen sektörlerden, hibe oranlarından ve başvuru koşullarından bahsedildi.

TKDK Ardahan İl Koordinatörü Yusuf Güder “ 3. Çağrı ilanı kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kaz yetiştiriciliği projeleri 01 Mart – 05 Nisan 2018, bitkisel üretim, arıcılık, katma değerli ürünler ve zanaatkarlık, konaklama ve yeme içme tesisleri, makine parkları, yenilenebilir enerji ve su ürünleri yetiştiriciliği sektörlerinden gelecek projeleri 12 Şubat – 15 Mart 2018 tarihleri arasında kabul edeceğiz. Yeni işletmelerin kurulumu, mevcut işletmelerin modernizasyonu, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları desteklenen kalemlerimiz arasındadır.

Hayvancılık projelerinde % 40-70 arasında, diğer sektörlere %65 oranında hibe vereceğiz. Büyük yatırımların yanı sıra, sıralamada öncelik de vermiş olduğumuz küçük yatırımcıları daha çok desteklemek istiyoruz. Aile tipi geleneksel işletmelerin yerine, modern makine ekipmanların ve sistemlerin kullanıldığı sürdürülebilir işletmelerin Ardahan’a kazandırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Önümüzdeki günlerde Ardahan Merkez’de de bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz.” 

    Cimer