Ardahan İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANINDAN ARDAHAN ZİYARETİ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender beraberinde Destek Hizmetleri Genel Koordinatörü Ramazan Çelebi ile birlikte 09 Şubat 2018 tarihinde Ardahan İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Personel ile tanışan Kalender, Kurum binasında incelemelerde bulundu. İl Koordinatörü Yusuf Güder şimdiye kadar yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında Başkan Kalender’i bilgilendirdi.

Kurumdaki programın ardından Hakan Kalender, Ramazan Çelebi ve Yusuf Güder Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret etti. Kurum faaliyetleri hakkında Vali Bilmez’i bilgilendiren Kalender:” Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında fide fidan yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar yetiştiriciliği,  süt bitkisi yetiştiriciliği, arıcılık, konaklama tesisleri, yeme-içme tesisleri, zanaatkarlık, et ve süt işleme tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliği, yenilenebilir enerji tesisleri ve makine parkları sektörlerinden yapılacak başvuruları almaya başladık. 15 Mart 2018’e kadar devam edecek başvuru süreci sonunda, faydalanıcılara belirtilen sektörler için % 65 oranında hibe vereceğiz.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kaz ve manda yetiştiriciliği projeleri içinse 01 Mart 2018 tarihinde başvurular başlayacak olup 05 Nisan 2018’e kadar süreç devam edecek. Kurumumuz, hayvancılık projeleri için % 40-70 aralığında değişen hibe oranları ile Ardahan’a modern sürdürülebilir tesisler kazandırmayı hedefliyor.” Dedi.

Vali Bilmez, TKDK’nın Ardahan’daki faaliyetlerinden memnun olduğunu belirterek, Kalender’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

    Cimer