Ardahan İl Koordinatörlüğü

TKDK BAŞKANI KALENDER’DEN AB DELEGASYONUNA ZİYARET


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, AB Delegasyonu Müsteşarı Balazs Gargya ve delegasyon üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Kalender, IPARD desteklerinin önemine vurgu yaparak, önceki deneyimlerini yeni döneme yansıtarak devam edeceklerini ifade etti. Türkiye’de uygulanan IPARD projelerinin diğer ülkelerde örnek olarak gösterildiğini belirten Kalender; “21 Aralık 2017 tarihinde çıkılan 3. Başvuru Çağrı ilanıyla 252 milyon avroluk bütçeyi yatırımcıların kullanımına sunduk. Bütçenin etkin kullanılması için komisyon ile olan ilişkilerimize çok önem veriyoruz.” dedi.

IPARD Programının kırsal kalkınmadaki önemine dikkat çeken AB Delegasyonu Bölüm Başkanı Gargya, Programın uygulanması aşamasında TKDK’nın kararlı duruşu için teşekkür etti. Yeni görevinde ilk ziyaretin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gargya, TKDK Başkanı Kalender’i tebrik ederek bu görevinde başarılar diledi.

Görüşmeye TKDK’dan Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Şerife Kontoğlu ve Tahakkuk Koordinatörü Cihan Karahan, AB Delegasyonundan ise Bölüm Başkan Yardımcısı Laura Zampettı, sektör temsilcileri Leyla Alma, Nermin Kahraman ve Chiara Biscaldi katılım sağladı.

    Cimer